Epoksi

Epoksi


Epoksi Nedir?

Epoksi zemin kaplamaları, ticari ve endüstriyel zemin kaplamaları için yaygın olarak kullanılmaktadır. Epoksi kaplamalar, uzun yıllar dayanabilen ve ağır yüklere dayanabilen yüksek performanslı, pürüzsüz ve dayanıklı bir yüzey sağlamak için normalde beton zeminler üzerine uygulanır . Birçok endüstriyel site, depo ve ticari bina, işçiler, ekipman ve envanter için temiz ve güvenli koşulları korumak için epoksi zeminlere güvenir.

Yüzey Temizliği

Beton yüzeyindeki kir, yağ, toz ve gevşek tabakalar uzaklaştırılacak, mükemmel bir yapışma sağlamak bakımından vakum bağlantılı çelik bilyecik fırlatma ( Shot Blasting – Kapalı Devre Kumlama Sistemi ) yöntemi ile betonun çimentoca zengin parlak üst tabakası ( latience ) alınacak ve yüzey profillendirilecektir. Bu işlemden sonra sanayi tipi kapalı devre vakumlu sistem ile zeminde temizlik yapılacak.

Epoksi Zemin Kaplama Fiyatları

Zemin bozukluğuna göre değişkenlik göstererek 5,00€/m²+Kdv başlayarak seçilen zemin türüne ve sarfiyatına göre 20,00 €/m²+Kdv birim fiyatlar arasında değişkenlik göstermektedir. Kullanılan malzemenin kalitesine göre de değişkenlik göstermektedir. Zemin keşfine göre  net fiyat verilmektedir.

Epoksi Reçine Nedir ?

Epoksi reçine, yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direnci  ile bilinmiş plastik bir malzemedir.Bu özelliği dolayısıyla kullanım alanları oldukça geniştir.Suya,alkaliye ve aside direnci çok iyidir. Çeşitli amaçlar için birçok endüstriyel uygulamada kullanılır.Diğer reçine türlerinden daha yüksek mekanik özelliklere ve  daha fazla termal ve kimyasal dirence sahiptir.